Mielenie goracego miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której priorytetem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacje z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w perspektyw zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej części rozbitych plastrów w układzie bliskiego okresu czasu - ok. 800 części w ciągu godziny, przy czym ciało nie potrafi być mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi bajecznie przystępna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności koncentrujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić myte i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, budując się na nauki oraz doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku zaprasza na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.